zaterdag 13 november 2010

Werken en huishouden tegelijk? Stop die stress!

Oplossing: Gooi Spullen en Gedachten Weg!
Je kunt stress op verschillende manieren ervaren. Een manier is het gevoel dat er teveel in je hoofd zit. Je hebt te veel verschillenden gedachten. Bijvoorbeeld: je bent een werkende moeder en je moet nog boodschappen doen, je kinderen op tijd op school krijgen, ze naar hun clubjes brengen, de was doen en naar ouderavonden gaan. Daarbovenop heb je je eigen werk dat je zo goed mogelijk wilt doen. Natuurlijk kun je op je werk even alle beslommeringen van thuis vergeten. Maar je werk op zich veroorzaakt ook stress. Je moet gefocust zijn; je kunt het je niet veroorloven om fouten te maken. Maar je weet dat je op tijd klaar moet zijn en je moet opschieten met je werk, want je wilt niet dat je kinderen op je moeten wachten.
Als je zoveel taken hebt, kan het ook zijn dat je veel spullen hebt. Je huis staat vol met dingen. Televisies, boeken, kranten en papieren, speelgoed,oude cadeaus
Kun je je voorstellen dat je niet zo gestrest zijn zijn als je wat minder dingen bezat? Dat je gelukkiger zou kunnen zijn in een leger huis?
Ik stel voor dat je aan je hoofd en je huis tegelijkertijd gaat werken.
Je Hoofd:
Neem een uur de tijd en maak een lijstje van de dingen die je nog moet doen of waar je voor moet zorgen. Daarna reorganiseer je de lijst en zet de belangrijkste items bovenaan. Iedere dag of iedere week handel je een item van je lijst af. Als je iedere dag iets kunt wegstrepen hoeft de hele lijst niet eens zoveel tijd te kosten. Maar je bent echt bezig om de boel op te ruimen.
Je Huis:
Gooi iedere dag minstens een ding weg. Als er iets is wat je een jaar niet gebruikt hebt, kun je het wegdoen. Je kunt het natuurlijk aan iemand geven of verkopen, naar de tweedehandswinkel brengen. Of gewoon weggooien. Maak er een gewoonte van om iedere dag iets weg te gooien van je spullen of kranten of gewoon oude dingen Met het leger worden van je huis wordt ook je hoofd leger en helderder.
Na een tijdje zul je zien dat zowel je hoofd en je huis veel helderder worden. Tegelijkertijd lost je stress zich op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten