zaterdag 13 november 2010

Omgaan met Frustratie. Onbekende methoden

Ik veronderstel dat je dit artikel leest omdat je gefrustreerd bent in de een of andere situatie. Ik kan je vertellen dat er echt niet veel mensen zijn die weten hoe ze met frustratie om moeten gaan. Zoals de meeste mensen heb ook ik frustrerende periodes gehad in mijn leven. Maar nu lach ik om frustratie.

Omgaan met frustratie: heb meer plezier
Het is onmogelijk om plezier te hebben en tegelijkertijd gefrustreerd te zijn. Ga dus uit in het weekend, speel met je kinderen of vermaak je met je vrienden. Op maandag ben je dan veel minder gefrustreerd op je werk. Als je frustratie je relatie betreft: neem meer tijd om zelf te genieten, (zonder je partner helemaal te vergeten) Je zult je gelukkiger voelen en dit zal zijn uitwerking hebben op je relatie. Als je verantwoordelijke taken hebt waarvan je gefrustreerd raakt: zorg ervoor dat je je vermaakt en plezier hebt in andere situaties. Als je je in ieder geval gelukkig voelt zal je verantwoordelijke taak veel makkelijker worden.
Omgaan met frustratie: heb meer zelfvertrouwen
Mensen die gefrustreerd zijn voelen dat de situatie waar ze mee te maken hebben te moeilijk is om mee om te gaan. Dus een van de manieren om hier mee om te gaan is werk aan je zelfvertrouwen. Een manier om meer zelf vertrouwen te krijgen is: zeg affirmaties. Ga er even voor zitten en schrijf op wat je zou moeten geloven om meer zelfvertrouwen te hebben: Bijvoorbeeld: Ik heb een groot zelfvertrouwen, Ik ben in staat om met deze situatie om te gaan. Ik hou van mezelf en ik ben goed. Schrijf je eigen affirmaties en zeg ze tweemaal per dag op.
Omgaan met frustratie: Heb meer liefde
Misschien frustreren je kinderen je. Je bent boos op je kinderen, maar je voelt ook liefde en je wilt hen helpen, ook al doen ze verschrikkelijke dingen, die je frustreren. Of als het je partner is waardoor je gefrustreerd raakt. Dan kun je nog steeds de liefde die je voor hem of haar voelt herinneren en eigenlijk wil je er alles aan doen om hem of haar te helpen. Als er op het werk mensen je frustreren, denk er over om in plaats van hen te haten om meer van hen te houden. Liefde kan meer genezen dan je je kunt voorstellen. Zowel in je familie, je relatie en op je werk Heb meer liefde. Misschien ben je zo erg gefrustreerd dat je geen liefde meer kunt voelen. Neem dan een paar minuten en ga op een stoel zitten. Stel je een lichtende ster voor. Stuur het licht van deze ster naar de persoon of de situatie waar door je gefrustreerd bent. Als je dit een paar keer gedaan hebt zul je meer in staat zijn om liefde te voelen. Stuur je liefde naar de persoon of de situatie. Je kunt ervan op aan dat je het op de een of andere manier terug zult ontvangen.
Dus als je om moet gaan met frustratie, probeer een, twee of alle drie de suggesties en je leven zal veel makkelijker worden.
om affirmaties te beluisteren:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten