zaterdag 13 november 2010

Beter omgaan met Frustratie

Als frustratie je te pakken heeft, verlies je de controle over jezelf. Andere mensen en de situatie nemen het van je over. Je voelt dat je zelf niet belangrijk meer bent. Je bent steeds minder sterk genoeg om uiting te geven aan je gevoelens en je hebt geen kracht om de situatie te veranderen.
Het eerste wat je moet doen is sterker worden, je kracht terugkrijgen en jezelf weer zijn. Dit kun je bewerkstelligen door te leren beter te aarden.
Ga op een stoel zitten, doe je ogen dicht en stel je voor dat je een boom bent. Je wortels goreien vanaf je voeten in de aarde. Je armen zijn takken met bladeren. Je bent in de aarde geworteld. Je bent een grote boom en niets kan je uit je evenwicht brengen.
Het doen van deze oefening zal je helpen beter met je frustratie om te gaan.
Een andere oefening: Ga weer recht op een stoel zitten en doe je ogen dicht. Adem een paar maal bewust. Stel je dan voor dat je hoog aan de hemel eens ter ziet. Het licht van de ster, komt je hoofd binnen bij je kruin. Het licht gaat door je lichaam naar beneden tot aan je billen en je voeten. Je hele lichaam is vol met licht. En het licht gaat door je lijf verder naar beneden de aarde in. Blijf dit voor ogen zien en voel het licht door je haan naar de aarde stromen. Door deze oefening zul je je meer met hemel en aarde verbonden voelen en dat zal je helpen beter met je frustratie om te gaan.
De derde oefening heeft niet echt met aarden te maken. Het is niet eens een oefening, maar het zal je helpen meer bij jezelf te blijven. Het zal je helpen om minder gevoelig te zijn voor de invloed van anderen. Hier komt het: Draag een hoed of een pet. Als je een hoed of pet draagt, dan hebben negatieve vibraties eerst nog met een obstakel te doen voordat je in je hoofd komen. Ook dit zal je helpen makkelijker met frustratie om te gaan.
Dit advies lijkt misschien een beetje vreemd. Maar doet dat er toe? Probeer maar gewoon en voel het verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten